Menu

 

Blogs

M&M’s zijn net als administratie…

Tijdens mijn tour door Amerika heb ik Las Vegas bezocht. Deze stad is al een belevenis op zich. En ja, het is inderdaad zoals je op de beelden op tv ziet. Naast een gokje wagen, heb ik ook de M&M store bezocht. Als je van M&M’s houdt, moét je deze bezoeken. Zoals vrijwel alles in Amerika is het groot en vooral veel.

Wellicht zul je nu denken; Wat hebben M&M’s met administratie te maken? Het antwoord is: alles en niets! 😊

In de store heb je een enorme keuze aan M&M’s. Niet alleen zijn er ontzettend veel kleuren, maar ook nog eens heel veel verschillende smaken. Denk maar aan M&M’s gevuld met pretzel, pindakaas, karamel en ga zo maar door. Niet alle M&M’s vind ik lekker, mijn favoriet is karamel. 

Dit brengt mij op het volgende: de vele kleuren en smaken van de M&M’s staan symbool voor de vele aspecten van het ondernemerschap. Zo zijn voor een ondernemer niet alle elementen van het ondernemerschap leuk. Voor veel ondernemers geldt dat administratie het minst leuke onderdeel van hun business is, omdat het veel tijd kost, veel stress oplevert en ze er in de meeste gevallen te weinig van weten. Herkenbaar?

De M&M’s die je niet lekker vindt, eet je niet. Waarom zou je dan je eigen administratie doen als je het niet leuk vindt en er geen verstand van hebt?

Het meest gehoorde antwoord hierop is: het kost geld en ik ben nog maar net begonnen. Klopt! Een boekhouder inhuren kost inderdaad geld.

Toch wil ik je vragen om eens na te denken over hoe je administratie nu is geregeld en of daar tevreden over bent. Gaat dit allemaal vlekkeloos? Prima! Dan moet het vooral zo houden. Ben je er niet tevreden over? Bedenk dan eens waarover je niet tevreden bent en hoe zou je het anders willen.

Het uit handen geven van je administratie is misschien een drempel waar je overheen moet, maar wel eentje waar je geen spijt van zal krijgen. Er is genoeg mogelijk, ook voor jou. Geef me gerust eens een belletje en dan bespreken we de mogelijkheden (misschien zelfs onder het genot van een bakje M&M’s 😉).

M&M’s zijn net als administratie…

Heb ik je aan het denken gezet? Misschien zijn deze andere blogs dan ook interessant!

2024

|   Altastrade

Realisatie: Vormbuilders

2024

|   Altastrade