Over mij

Over mij

Waarom ben ik boekhouder geworden?

Hoe kies je een vervolgopleiding? Iets met talen of met ouderen of kinderen werken, leek mij niks. En omdat ik best goed was in rekenen, ging ik maar ‘iets met cijfers’ doen. Zo ben ik begonnen op een administratiekantoor en uiteindelijk heb ik circa 30 jaar gewerkt als controller bij grote zorginstellingen, waaronder (grappig genoeg) ouder- en kindzorg en ouderenzorg.

Het leukste in die functie vond ik de gesprekken met managers, waarin ik hen kon meenemen in de wereld van getallen: die krijgen namelijk pas een betekenis in de juiste context! Want wat kun je er nu daadwerkelijk mee? Die ondersteuning bood ik graag.

Over Altastrade

Waarom een eigen administratiekantoor?

De bureaucratie in de grote zorginstellingen ging mij tegenstaan en de grootschaligheid paste niet meer bij me. Ik zette de grote en spannende stap van loondienst naar ondernemerschap. Ondernemer zijn vraagt meer dan alleen verstand hebben van boekhouding. Ik heb Altastrade opgericht omdat ik andere ondernemers wil helpen, in combinatie met mijn plezier in het werken met cijfers, de kleinschaligheid, persoonlijk contact en het feit dat ik mijn werk nog steeds leuk vind.

Voor wie is Altastrade?

Ik richt mij met name op de kleinere ondernemers die onder meer werkzaam zijn in de zorg, zakelijke dienstverlening en retail.

“Ik ben van mening dat je als ondernemer zo min mogelijk tijd kwijt moet zijn met je administratie en je vooral moet richten op het helpen van je klanten. Geld kun je terugverdienen en tijd niet.”

Wat je over mij moet weten

Ik ben een mensenmens. Ik hou van werken met cijfers, maar ook van de mens achter de ondernemer. Daarom neem ik alleen klanten aan met wie ik het leuk vind om te werken.

Nieuwsgierig als ik ben, wil ik graag het hoe en waarom van een administratie weten en kijk ik vervolgens of er ruimte voor verbetering is.

Ik ben een toegewijde boekhouder voor mijn klanten en kom afspraken na. Mensen die mij kennen, weten wat ze aan mij hebben en kunnen op mij rekenen.

Spreekt je dit aan?

Dan nodig ik je uit! Onderneem actie en accepteer mijn uitnodiging om met elkaar in gesprek te gaan.

Over Altastrade

Dit is óók Ingrid

Misser tijdens daten
Ik was best onder de indruk van mijn date…dus na het afscheid in de parkeergarage reed ik enigszins in de war verder de parkeergarage in, in plaats van naar de uitgang. Oeps, ik moest dezelfde weg terug en stiekem hoopte ik dat hij inmiddels weg zou zijn. IJdele hoop, hij stond met een grijns van oor tot oor tegen zijn auto geleund, wachtend op het moment dat ik inzag dat ik de verkeerd kant op was gereden (we zijn nog steeds bij elkaar trouwens, inmiddels plaagt de hele familie-en kenniskring me ermee).

Te kleine kledingkast of teveel kleding?
Mijn kledingkast was te klein, vond ik. De buurvrouw hielp me met het organiseren. ‘Hoeveel zwarte topjes kan een mens nodig hebben?’, vroeg ze. Ik : ‘Hoezo?’ ‘Nou… ‘, was haar reactie, ‘Jij hebt er maar liefst 40!’ Misschien lag het dus niet aan mijn kledingkast.

Vakantiestress
Heerlijk op vakantie gaan. Alleen jammer van de stress die eraan vooraf gaat. Ik ren van hot naar her om de laatste dingen in huis te halen, wil dan ook nog mijn huis schoon achterlaten en veel te veel meenemen (wat overigens niet mijn koffer past). Nog één laatste boodschap. Ik trek de deur achter mij dicht en sta zonder sleutels buiten. Echt gebeurd, en helaas niet eenmalig.

Spreekt je dit aan?

Dan nodig ik je uit! Onderneem actie en accepteer mijn uitnodiging om met elkaar in gesprek te gaan.