Menu

 

Blogs

Een zak winegums is net als het ondernemerschap

Een momentje rust. Ik heb nog een zak winegums liggen en neem er een paar van. Zo’n zak bevat verschillende kleuren winegums en elke kleur heeft zo zijn eigen smaak. Ik hengel bij voorkeur de rode, gele en oranje eruit, die vind ik het allerlekkerst. De zwarte en groene vind ik niet lekker.

En ik bedenk: zo’n zak winegums lijkt het ondernemerschap wel!

Er zitten in zo’n zak altijd smaken die je niet lekker vind en toch zitten ze allemaal in die zak.

Zo werkt het eigenlijk ook bij het ondernemerschap. Als ondernemer heb je te maken met inkoop van je goederen, helpen van je klanten, bijhouden van je website, opstellen van een marketingplan en nog veel meer. Een aantal van die werkzaamheden vind je leuk en andere klussen ben je liever kwijt dan rijk. Je administratie is daar een goed voorbeeld van. Het moet gebeuren, kost enorm veel tijd en levert je veel stress op.

Toch zie ik heel veel ondernemers net als jij zélf alle smaken winegums opeten. En dat is nergens voor nodig! Mijn klanten leggen die zwarte en groene op mijn bordje. Want ik vind deze smaken, die zij niet lekker vinden, juist heerlijk. Ik doe hun complete administratie, zij hoeven alleen nog dingen te doen die zij graag doen.

Werp af en toe eens zo’n zwarte of groene winegum weg. Dan geniet jij van de rode, gele en oranje winegums en ik zorg voor je winegums die je niet lust!

Een zak winegums is net als het ondernemerschap

Een momentje rust. Ik heb nog een zak winegums liggen en neem er een paar van. Zo’n zak bevat verschillende kleuren winegums en elke kleur heeft zo zijn eigen smaak. Ik hengel bij voorkeur de rode, gele en oranje eruit, die vind ik het allerlekkerst. De zwarte en groene vind ik niet lekker.

En ik bedenk: zo’n zak winegums lijkt het ondernemerschap wel!

Er zitten in zo’n zak altijd smaken die je niet lekker vind en toch zitten ze allemaal in die zak.

Zo werkt het eigenlijk ook bij het ondernemerschap. Als ondernemer heb je te maken met inkoop van je goederen, helpen van je klanten, bijhouden van je website, opstellen van een marketingplan en nog veel meer. Een aantal van die werkzaamheden vind je leuk en andere klussen ben je liever kwijt dan rijk. Je administratie is daar een goed voorbeeld van. Het moet gebeuren, kost enorm veel tijd en levert je veel stress op.

Toch zie ik heel veel ondernemers net als jij zélf alle smaken winegums opeten. En dat is nergens voor nodig! Mijn klanten leggen die zwarte en groene op mijn bordje. Want ik vind deze smaken, die zij niet lekker vinden, juist heerlijk. Ik doe hun complete administratie, zij hoeven alleen nog dingen te doen die zij graag doen.

Werp af en toe eens zo’n zwarte of groene winegum weg. Dan geniet jij van de rode, gele en oranje winegums en ik zorg voor je winegums die je niet lust!

Heb ik je aan het denken gezet? Misschien zijn deze andere blogs dan ook interessant!

2023

|   Altastrade

Realisatie: Vormbuilders

2023

|   Altastrade